Pb Dagbok

Vecka 1.

1 - 9 april

2010-04-04

 Peter fick diagnosen lunginflammation nä han var på en kontroll i Eksjö söndagen   den 28 mars. Han fick olika mediciner och blev en aning bättre. 

Torsdag 1 april SKÄRTORSDAG:

Peter ringer själv efter ambulans efter att ha fått svårt att andas samt hjärtflimmer.

När han kommer till Eksjö sjukhus sövs han ner ganska omgående eftersom han var så pass allvarligt sjuk. När jag och Jill kommer ner så är han redan nedsövd. Peter andas med hjälp av en respirator men han tar sina egna andetag. Han får flera olika mediciner för hjärta, blodtryck mm.

Det var en chock att se Peter ligga med slangar och grejjer och massa massa apparater överallt som piper hela tiden.

 

Fredag 2 april LÅNGFREDAGEN:

Ingen direkt förändring. Sjuksystrarna/läkaren önskar att han kunde kissa mer för att få igång njurarna.

Lördag 3 april - PÅSKAFTON

Peter kissade lite bättre men inte tillräckligt, läkaren funderar på att sätta dialys på måndag om det inte blir bättre.

De har även fått reda på vad som orsakat denna nedgång och det är en vattenbakterie som ligger bakom - Legionärssjukan ( se vanliga dagboken), de har nu satt in rätt antibiotika.

Söndag 4 april - PÅSKDAGEN

Peter kissar bra, ingen dialys kommer att ske. :) Han svarar även bra på behandlingen.

Måndag 5 april - ANNANDAG PÅSK

Peter lite bättre, han svarar bra på behandlingen.

Han var vaken ganska mycket idag under vårt besök, han blir orolig och stressad när han "vaknar till" eftersom han upplevde det när ambulansen kom då han hade andningsbesvär och hjärtflimmer.

Tisdag 6 april

Peter var inte lika kraftigt nedsövd. Han vaknade till ibland och försökte resa sig, vilket var ganska obehagligt i början.

Onsdag 7 april

Idag ska Peter opereras, de ska ta bort respiratorn i munnen och sätta den i halsen istället, det blir bättre för Peter eftersom han tycker att den är obehaglig. Han mådde bra efter operationen och värderna såg bra ut.

 Han har även börjat få mer sondmat vilket gör att tarmarna börjar komma igång mer nu som har lett till att Peter har lite magknip, han gör fula miner och det gör ont, därför var han inte lika mycket vaken.

Torsdag 8 april - fredag 9 april

 Allt såg bra ut idag, de hade minskat på en del mediciner och även minskat syrgasen.

På kvällen kom ett bakslag, han behövde 100% syrgas och det var riktigt illa, hade han behövt mera så hade inte Eksjö mer att erbjuda. Sjuksystrarna ringde till ett Ecmo-team i Stockholm, de skickade även röntgenbilder på lungor samt en del andra prover till dem. Lungorna var i dåligt skick, de var inte elastiska utan hårda och skrumpna. Detta team tyckte absolut att Peter var en kandidat för dem.       Sjukhuset ringde oss runt 1 på natten och sa att Peter var riktigt dålig och kanske behöde flyga till Stockholm men det var inte någon fara för hans liv. När vi kom till Eksjö fick vi veta att Ecmo-teamet var på väg, de skulle landa i Jönköping 03.10. De berättade också att det inte fanns några platser kvar i Stockholm, de hade pratat med 2 andra Ecmo-team, ett i Danmark och ett i England, och England hade en plats kvar. Det var mycket obehagligt att få veta att Peter kanske måste åka till England för vård.

När vi fick träffa Peter var han djupt nedsövd, vi satt hos honom kanske i 1,5 timme, sedan anlände Ecmo-teamet med 2 sängar fulla med väskor och utrustning. Vi fick sätta oss i anhörigrummet medan de undersökte honom, klockan var då runt 5 på morgonen. Mellan 6-7 kom en läkare in och berättade att Peter var bättre och teamet tyckte att han var så mycket bättre att han inte behöver någon Ecmo behandling. Varför han fick det här bakslaget vet man inte än, de har skickat prover till Jönköping, så kallade odlingar, svar kommer nog i veckan.

Just nu är läget stabilt.

Läs mer om Ecmo här. 

Jag kommer att fylla på med mer info när jag läst i Peters dagbok på sjukhuset!

***************************************************************************

Vecka 2.

10 - 16 april

2010-04-09

Lördag 10 april

Läget stabilt, Peter får 65% syrgas, han var även vaken en tid när vi var där, men han hade fortfarande magknip så han hade ont. Han vred sig mycket och gjorde fula miner.

 

Söndag 11 april

 Peter var vaken mycket och försökte prata, men det går inte pga slagen han har i halsen.

 

mycket lugnare och lyckades få fram "Jill jobbar" på papper, fast det stod inte så tydligt utan de fick gissa sig fram ;) Även sköterskan sa att han var lugnare.

 

Måndag 12 april

Peter var vaken även idag, han log mot Jill och kramade även hennes hand - Jill var mycket glad när hon kom hem :)

 

Tisdag 13 april

Peter är inne på dag 13 på IVA, idag hade de röntgat hans lungor - de såg lite bättre ut, han var vaken hela tiden men var mycket trött när han kom tillbaka. När vi var så var han vaken men stressad, han försökte flera gånger att prata och ville skriva på papper men han är så svag så det blir bara en massa streck. Sjukgymnasten kom under vårt besök och sträckte på hans armar och ben - Peter lyfter lite själv. Jag tror han tyckte det var kul när något hände, han vinkade när hon gick :) Peter log flera gånger mot oss och kramade min hand flera gånger. Det är ganska mycket känslor som kommer fram när han tittar på en och ler.

 

Onsdag 14 april

Idag var Peter mycket stressad och ville skriva flera gånger, han blir frustrerad när  det inte går - Jill tyckte det var mycket jobbigt eftersom hon inte förstår vad han menar. På em var Jörgen, Jossan och Elias och hälsade på Peter, då var han vaken och blev glad att se dem, de forstod även lite mer vad han ville säga.

Torsdag 15 april - fredag 16 april

Peter blev sämre under natten vid 1-tiden, han fick ett till ordentligt bakslag vilket gjorde att sköterskorna blev överasskade eftersom ingen trodde att han skulle få ett till allvarligt bakslag.

De ringde från Eksjö till mamma runt 9-tiden och sa att Peter var sämre och vi måste åka in. Maud ringde till mig och sa att de kommer och hämtar mig, det var bara att säga till Therese (min "kollega") att jag måste åka. När jag kom till IVA sa mamma att det var riktigt illa och att ecmo var på väg. Läkaren kunde då inte svara på om allt skulle gå bra eller inte, han fick 100% syrgas och respiratorn skötte det mesta av andningen men att Peter hjälpte till med egna ibland.

 Peter´s högra lunga är dålig, den nedersta delen av lungan håller på att förstöras vilket gör att Peter måste operera bort den delen, men just nu är han för dålig för en operation, som är riskfylld. Senare under dagen fick vi veta att ecmo inte alls var på väg utan Eksjö skickade prover och allt möjligt till dem i Stockholm och de tyckte att de skulle avvakta. Vi frågade sköterskan om vi skulle ringa Peter´s syster och det tyckte han för båda deras och Peter´s skull. På em kom Lena och Siv (syster och mor till Peter), Jossan, Elias och Jörgen var redan på plats. Under dagen kunde de sänka syrgasen till 90% och sedan till 80%. De bytte även antibiotika som passade bättre. När sköterskorna vände på Peter och tvättade honom la de honom på vänster sida så att höger sida avbelastades vilket gjorde att han kunde andas lättare och tog mer och mer egna andetag.

På kvällen såg det lite bättre ut, han fick 80 % syrgas men är fortfarande för dålig för operation.

Mamma och jag sov på IVA och natten var mycket lugn. På morgonen var det lite bättre, han fick 70 % syrgas. På em åkte jag in med Lena, Jenny och farmor, läget var då stabilt men kan inte opereras än.

På kvällen så var allt mycket mycket bättre, han var nera på 60% syrgas, de hade sänkt vissa mediciner. Natten har varit lugn!

För att Peter ska kunna opereras måste han ligga stabilt på 50% syrgas ett tag, operationen kommer att ske i Linköping.

 

Antal kommentarer: 1

2010-04-14 17:05:11 - malena

Vad fint du har skrivit.. massa kramar
***********************************************************************

Vecka 3

17 - 22 april

2010-04-21

 

Lördag 17 april - söndag 18 april

Läget stabilt under helgen, inga större händelser.

 

Måndag 19 april.

Peter´s tredje vecka på intensiven. Peter röntgades igen men vi vet inte hur det såg ut.

 

Tisdag 20 april

Peter sov mest - Linköping säger att att han ska få lugnande tills dem vet om och när de ska ta upp honom till LKPG för operation. Bättre för Peter att vara nedsövd så han kan vila och hämta krafter. Jag och farmor var en sväng på em, han var vaken en liten stund men fick sedan mer lugnande och somnade.

 

Onsdag 21 april

Peter lite sämre under natten, han får mer syrgas och i em ska Eksjö och Linköping ha en konferens om vidare vård. Eksjö vill att Peter ska opereras men LKPG bestämmer. Eksjö vill även att nya ögon ska kolla på honom. Han får 90% syrgas och de har satt in medicin för blodtrycket igen.

 

Torsdag 22 april

Peter blev sämre under natten, han var uppe på 100% syrgas och Eksjö pratade med ECMO och de kom ner vid lunch. Beslutet som fattats är att Peter ska bli kopplad till ECMO och åka upp till Stockholm för den här vården eftersom han inte syresätter sig sälv + att när han blir bättre så ska han kunna operera lungan direkt utan väntan, tror jag är väl bäst att tillägga men det lät så på läkarna. Själva inkopplandet gick bra och det sjönk från 100 till 60 på två minuter - vilket är kanon!

 Det var tänkt från början att Peter skulle få flyga till STHLM men de beslutade sig för att åka i en special ambulans (en större som kan ta alla maskiner som krävs vid bla ECMO) för att slippa att flytta honom från ambulans till planet. Vi fick erbjudandet att åka med på planet men vi tackade nej eftersom vi måste packa och fixa hjälp till hästarna som grannen och Jörgen ska fixa. Tack snälla ni!

Peter kommer troligen ligga i ECMO i tre veckor!! Vi åker ner till STHLM imorgon och stannar till söndag, jag kommer att ta med mig datorn och skriva varje kväll, blir säkert mycket information som jag aldrig kommer att komma ihåg utan att skriva ner direkt...

Tack alla ni för era fina inlägg, dem betyder mycket!

kramar från Nina och Jill

Antal kommentarer: 4

2010-04-21 18:07:07 - Pehter Engsén

Jag tänker på dig varje dag. Kämpa på som en HD-motor!

2010-04-21 19:15:19 - Lars-Erik Nilsson, larsnils786@hotmail.com

Kämpa på peter jag saknar och tänker på min arbetskamrat på Stiga och hoppas du snart kommer tillbaka.Mvh Lasse (flower)(flower)(flower)

2010-04-21 21:01:50 - Sven-Olof Fälth

Heja Peter! Kämpa på, jag saknar Dej.

2010-04-23 03:39:43 - Lars Brittsjo, brittsjo@singnet.com.sg

Halsningar fran en kar slakting langt borta. Ber for Peter varje dag att han ska fa total halsa igen. Syns snart. Lars i Singapore

**********************************************

Vecka 4. 23 april - 29 april

2010-04-23

 

Jag tog med mig datorn för att kunna skriva här varje dag men wärdshuset hade inget telefonjack!!!!! Ber om ursäkt för att det dröjde med uppdateringen. // Nina 

Fredag 23 april

Idag kom jag och mamma upp till Stockholm. Peter ligger som sagt på ECMO IVA på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hans tillstånd är något bättre, läkarna trodde först inte att det var Legionella utan något annat men nu är det bekräftat att Peter har drabbats av bakterien legionella. Peter sov när vi var där.

Lördag 24 april

Idag röntgade de Peters lungor och de såg bättre ut och det verkade som att han hade vatten i lungorna, de hoppas på att han ska kissa ut det. Som det ser ut nu så ska de inte operera utan kroppen ska själv få läka allt. Infektionen har också gått ner rejält sedan de satt in en ny antibiotika.

 

Söndag 25 april

Info kommer

 

Måndag 26 april

Idag var Peter mer vaken, han var stressad och försökte prata men eftersom respirator-slangen ligger mot stämbanden så kommer det inget ljud, det är väldigt frustrerande för honom när vi inte förstår. Infektionen ligger stabilt och har inte rört sig åt något håll. De ska försöka att ha Peter mer vaken med mindre läkemedel så han blir mer klar, just nu är han mitt emellan vaken och sömnen, han hallucinerar också  mycket pga av all medicin. De håller på att prova nya och andra mediciner mot detta, tror även att de ska byta antibiotika för han får röda utslag på kroppen. Systrarna och läkarna är imponerade för ha är så fin och inte så "ihopsjunken" i ansiktet mm. Han har fortfarande bra rörlighet i sina leder som gjorde att sjukgymnasten blev imponerad. :)

 

Tisdag 27 april

Idag tog de bort det lugnande medlet så att han skull bli mer vaken och klar men istället somnade han gott av sin egna sömn, det är jättebra för då kan kroppen läka ännu mer. Vi gick sedan för att åka hem. Jill åkte tillbaka till Stockholm på kvällen.

 

Onsdag 28 april

Peters lungor ännu bättre och de kommer ta bort vissa mediciner.

 

Torsdag 29 april

Idag var han nedsövd mycket eftersom han blir så stressad när han är vaken och vill gärna hoppa ur sängen. De har även minskat på Ecmo behandlingen och planen är att ta bort ecmo helt imorgon, blir det så kommer Peter att flyttas till Eksjös IVA inom några dagar. Men detta är inte säkert, de kan ändra sig imorgon eller om Peter behöver ecmo lite till men de kommer att testa att stänga av imorgon.

Tack igen för alla fina inlägg!!

Antal kommentarer: 9

2010-04-15 13:44:20 - Lina, kalleochlina@spray.se

Vi tänker mycket på er. Kom ihåg att ta hand om och stötta varandra nu och framöver. Tveka inte att höra av er om vi kan hjälpa er på något sätt. En stor kram till dej och Jillan /Lina, Kalle o Molly

2010-04-18 14:35:52 - Big T, tg@ivtg.se

Peter - kämpa på, det fins massor av anledningar att inte ge upp, tänk bara på det underbara dunket från en v twin !!!!:)

2010-04-18 14:45:06 - Eva & Hasse Carlsson, eva@ibag.se

Kämpa på Peter. Vi tänker på dig.(heart)

2010-04-19 11:13:48 - Kenneth Anita Wolf, kenneth.wolf@hotmail.com

Kämpa på Peter, vi tänker på dig varje dag. Har fått mycket information om dig via din mor Siw.

2010-04-23 14:42:07 - Göran Brittsjö, goran.brittsjo@comhem.se

Peter, Jag tänker mycket på dig och hoppas att vi snart kan ses. Margit och Roland o mina bröder är också med dig i sina tankar. Varma hälsningar, Göran Brittsjö

2010-04-24 13:16:16 - Samuel Brittsjö, samuel.brittsjo@teliasonera.com

(flower)Tänker på dig mycket Peter. Du är en kämpe! William o Samuel

2010-04-24 13:29:21 - Kerstin Brittsjö, kerstinbrittsjo@gmail.com

Peter m. familj
Ni är med i mina tankar och böner i dag.
Kerstin (flower)

2010-04-25 19:02:47 - Lena Westin, lenawestin@live.se, www.lekohobby.com

Pgr av att Peter ligger i stockholm på karolinska så kan inte Nina upptatera sidan så fort hon kommer hem uppdateras sidan igen
Vi tänker på er kämpa på Kram fam Westin(heart)

2010-04-29 10:20:59 - Malin m. familj, malin.lorentzon@calypso.se

Vad skönt att läsa att det går åt rätt håll. Vi tänker på er! Kämpa på!

Malin Lorentzon m. familj

Vecka 5. 30 april - 6 maj

 

2010-04-30

Fredag 30 april

 Idag var allt bra, Peter sov mycket eftersom de skulle byta slangar på ecmomaskinen så sövde de honom lite. Detta gör de för att blodet inte ska koagulera inuti slangarna. Han kommer att få ha ecmo ett litet tag till.

 

Lördag 1 maj

Peter blir bara bättre och bättre, tyvärr har han fått vaxproppar i öronen så han hör inte vad vi säger, de ger honom örondroppar för detta. De räknar med att han ska slippa ecmo i början av nästa vecka, de har under dem senaste dagarna sänkt på ecmo. Angående operationen på lungan som vi nämnt tidigare så verkar det inte som att det behövs. De ska räntga honom på måndag.

 

Söndag 2 maj

Idag har de tagit bort dialysen på Peter, han är bättre men behöver ecmo ett tag till pga att han andas ansträngt eftersom han stressar i sin andning. Men han är mycket bättre :)

 

Måndag 3 maj

Idag hade de stängt av ecmo maskinen och allt såg jättebra ut. Legionellainfektionen hade också gått ner. Peter kommer inte att opereras utan lungan kommer att läka med tiden, den kommer aldrig bli 100% frisk men han kommer att kunna leva med den.

 

Tisdag 4 maj

Idag har de tagit bort slangarna som går till ecmomaskinen. Peter kommunicerar även genom att skriva. Hörseln har inte kommit tillbaka än utan det verkar som att det är en medicin som gör att trumhinnorna svullnar, det är alltså inte vaxproppar längre.

 Onsdag 5 maj

Peter kommer att flyttas till Linköping imorgon där de har en speciell maskin som han behöver än. Jill kommer hem imorgon och vi åker till lkpg vid lunch! Ska bli så härligt att träffa pappa igen!! :)

 

Torsdag 6 maj

Nu är Peter i Linköping på Thorax IVA. Han var vaken när vi var men trött efter resan som hade tagit 5 timmar. Mer än så vet vi inte, vi får veta mer imorgon.

 

 

ecmo maskinen

Antal kommentarer: 8

2010-05-01 10:18:31 - Eva å Hasse Ekenässjön, eva@ibag.se

Hej på er, skönt att höra att det är bättre och att det går åt rätt håll. Vi tänker mycket på er alla 3 och hoppas allt skall gå bra. Kramar till er från oss bikers, Eva å Hasse.(heart)

2010-05-01 20:09:03 - Klas Zäther, boddpedal@bredband.net

Härligt att du är på bättringsvägen. Vi här i Huskvarna tänker på dig och hoppas att du blir fri från din eländiga bakterie så snart det bara går. Kämpa på, du har vårt fulla stöd och vi ägnar dig en tanke varje dag(flower)!! Klas Zäther m familj, Anna-Lena Skoglund m familj samt Kenneth och Margaretha Gustafsson.

2010-05-02 19:44:37 - goranbjorkegren@rocketmail.com

Hejsan! Detta är från din kusin Göran Björkegren jag vill bara säga att jag tänker på dig varja dag och hoppas att du skall komma på benen igen så snart som möjligt. Jag har varit ute och kört på min hoj idag jag hade sett fram i mot att åka tillsammans med dig igen efter många års uppehåll, men det komma vi att kunna göra. Kämpa på bara Peter så kommer allt att blir bra igen.(flower) Hälsningar Göran Björkegren

2010-05-06 20:06:36 - Kerstin Roos af Hjelmsäter, kerstinroosafhjelm@hotmail.com

Hej Peter !
Det var roligt att höra att du börjar bli bättre :)
Vi (Hanna och jag) tänker på dig varje dag, hur det går. Vi har hittat en liten dikt som du får med dig på vägen: "Jag ska kalla fram stjärnorna så du ser vägen, solen så du inte fryser.
Jag ska ta ner månen, så du kan bära den med dig och känna att du inte är ensam".
Många hälsningar från Kerstin o Hanna (Huskvarna)(star)

2010-05-06 20:31:08 - Pehter Engsén

Det är härligt att höra att du är på bättringsvägar :) Jag tänker på dig varje dag! Kämpa på Peter (flower)

2010-05-06 22:18:07 - Erika Jakobsson, Fazy4@hotmail.com

Hej Peter!

Jag har tänkt på dig sen jag fick reda på att du blivit sjuk. Känns skönt att läsa här att du mår bättre och hoppas du snart får komma hem till din familj och dina HD-prylar.=)
En kryapådigkram från Erika, jobbarkompis från Stiga

2010-05-07 10:17:30 - Kenneth o Anita Wolf, kenneth.wolf@hotmail.com

Härligt Peter att du är bättre, vi har tänkt på dig och din familj under tiden du varit dålig. Din mor Siw har hela tiden haft kontakt med min mor.

2010-05-10 23:02:52

Underbart att det går åt rätt håll! Tänker på dej, Peter och övriga familjen!!
Kerstin Brittsjö
*************************************************************************************************

Vecka 6. 7 maj - 13 maj

2010-05-07

 

 Fredag 7 maj

Förlåt för att jag inte skrivit på lände...

 Peter har varit trött och inte orkat med långa besök men han är glad att se oss och verkar trivas ganska så bra, han blir ju uppassad hela tiden ;)

 Lördag 8 maj

 Idag satt han upp i sängen och stod även upp en kort stund, alla på sjukhuset är imponerade av att han kunde stå upp, vanligvis brukar inte patienter som legat så länge kunna sitta upp ens. Han hör fortfarande inte, öronläkaren ska komma inom de närmsta dagarna.

 Söndag 9 maj

 Läget är stabilt, ingen skillnad från dagen innan.

 

Måndag 10 maj

Idag har de kopplat bort maskinen som de satte in för hjärtat och lungorna, det gick jättebra, han behöver respiratorn ett tag till. Förhoppningsvis kommer han till Eksjö senare under veckan, säkert torsdag ;)

Tisdag 11 maj

 Peter var pigg idag och har suttit i en stol! Mer nytt är det inte...

 

 Onsdag 12 maj

 Nu har öronläkaren varit. "Öronskadan" kommer från medicinerna och kommer nog inte att gå tillbaka, tyvärr. De har skickat efter den allra bästa och senaste hörapparaten, den kommer om ca 10 dagar så då får vi se om det funkar med den. De ska även röntga huvudet för att se om det går att operera in rör i öronen så han kan höra. Vi vet inte mer än så nu,

 

Torsdag 13 maj

 Peter kommer nog flyttas till Eksjö måndag eller tisdag som det ser ut nu. Ändringar kan ske. Han gör framsteg men är kritiskt stabil, som betyder att han är stabil men har ett kraftigt nedsatt immunförsvar som gör honom mycket mottaglig för nya infektioner  och ny lunginflammation och då blir läget kritiskt.

Peter tränas ca 8 ggr om dagen med olika rörelser och lyft, bla så ingår det att sitta på sängkanten, sitta på en stol eller stå upp samt gå en bit. Det är mycket jobbigt eftersom han inte har några muskler kvar.

Kämpa på pappsen!

Antal kommentarer: 1

2010-05-14 22:21:15 - Klas Zäther, boddpedal@bredband.net

Jaaa...!! :D:D
***************************************************************************

Vecka 7. 14 maj - 20 maj

2010-05-15

 

 Fredag 14 maj

 Idag var han mycket trött för han har sovit dåligt inatt. Men han var ändå med och frågade mycket hur det är hemma osv.

 

 Lördag 15 maj

 Idag var Peter pigg när Siv och Jill kom, men efter en tag blev han trött.

 

 Söndag 16 maj

 Idag var han pigg och satt upp när Jill kom, han blev sedan tröttare och tröttare eftersom de kör hårt med honom med all gymnastik. När Jill gick så sov Peter.Han fick äta en macka idag. De har tagit bort slangen i näsan som han tidigare fick mat igenom.

 Måndag 17 maj

 Idag har han gått ute i korridoren med respiratorn på släp, han hade stöd när han gick med en "stor rullator", ni fattar nog ;) Han hade även  ätit korv idag. På em flyttades han till Eksjö :) !!

 

 Tisdag 18 maj

 Peter var jättetrött idag efter resan igår så han orkade inte några besök, mer än Jill som var på förmiddagen.

 

 Onsdag 19 maj

 Idag var Peter piggare och satt upp men blev sedan trött efter det eftersom det är otroligt ansträngande.

 

 Torsdag 20 maj

 Idag var han pigg, det hände inte så mycket.

 

 

Antal kommentarer: 3

2010-05-16 14:15:03 - Torsten Norell, totte_norell@hotmail.com

Hej Peter!
Vad roligt att höra att du mår bättre, tänker på dig varje dag. Alla på jobbet saknar dig och hälsar till dig.
Med vänliga hälsningar
Torsten Norell

2010-05-17 10:14:15 - Göran Brittsjö, goran.brittsjo@comhem.se

Hej Kusinen!
Gott att höra att det går åt rätt håll! En liten bit i taget! Vi är många som följer dig via hemsidan varje dag! /Göran

2010-05-20 10:42:36 - Malin Lorentzon, malin.lorentzon@calypso.se

Hejsan!
Är vän med Nina och kikar in här emellanåt för att se hur det går för dig. Så skönt att läsa om dina framsteg du gör och att du är på bättringsvägen. Kämpa på!

MVH
Malin Lorentzon med familj.
*****************************************************************************'

Vecka 8. 21 maj - 28 maj

2010-05-21

 Fredag 21 maj

 Idag har Peter fått vara ute en stund och fått känna på sommarvärmen vi fått. Han äter även mat i mindre portioner.

 Peters tillstånd är kritiskt stabil vilket betyder att han har nedsatt immunförsvar som gör att han lätt kan få nya infektioner men han är på bättringsvägen.

  

  Lördag 22 maj

 Idag var han jättepigg, han duschades idag vilket han tycker är jätteskönt. De har även börjat träna Peter att andas utan respirator, det gick jättebra idag som var första gången. Han får andas utan 5 min varannan timme.

 

 Söndag 23 maj

Idag var Peter utan respirator under hela vårt besök, han får syrgas i halsen (där respiratorn sitter) under tiden. Läkaren tror att han inom några dagar klarar sig helt utan och då flyttas han ifrån IVA till en allmän sal. :)

 

 Måndag 24 maj

Peter var pigg idag.

 Jag är så lycklig över att han finns kvar! 

 

 Tisdag 25 maj

 Idag tog de bort respiratorn i halsen, han får istället syrgas i en slang i näsan. Peter kommer att flyttas till en vanlig allmän sal imorgon!!

 

 Onsdag 26 maj

 Peter ligger nu på en allmän sal, han trivs dessvärre inte så bra eftersom han ofta ligger själv i ett litet rum. Peter kommer så fort det finns plats att flyttas till rehabilitering, antingen i Nässjö eller Jönköping.

 Torsdag 27 maj

Idag var Peter lite piggare, han ska få en egen rullstol med stora hjul så han kan träna sina armar. Annars är det oförändrat.

 

 Fredag 28 maj

 Idag var Peter och Jill ute på en liten promenad, eller Peter åkte i rullstolen. Annars inget nytt.

Antal kommentarer: 7

2010-05-23 20:05:27 - Göran Björkegren, goranbjorkegren@rocketmail.com

Hej Peter!! Jag är glad att du är på bättringsväg tänker mycket på dig och hoppas att du snart skall komma på benen igen och kunna komma hem. Sköt om dig och ha det så bra trots allt. Hälsningar Göran 8-)

2010-05-23 20:54:36 - Klas Zäther, boddpedal@bredband.net

Härligt att det går framåt för dig. Gott jobbat!!(flower)(flower)

2010-05-25 19:25:25 - Maggan Gustafsson, maggan.kenneth@telia.com

Hej Peter!! Vi är så glada för dig och din familj skull att du är på bättringsvägen.Följer er framgång med datorns hjälp.Tack Nina för allt fint som du skriver. Kram till er alla. MAGGAN O KENNETH.

2010-05-26 17:18:04 - Eva å Hasse, eva@ibag.se

Hej Peter med familj, det är så kul att se dessa possitva nyheter om ditt tillfrisknande. Vi ser fram emot att få träffa dig snart igen å tjöta lite HD med dig. Ha det så bra allihop så syns vi snart. Kramar Eva å Hasse (backyard bikers).8-):)(heart):P

2010-05-27 20:29:12 - Nils Olof Zäther, nizzeze@hotmail.com

Hej Peter. Har följt Dig på dagboken. Vad härligt att det går framåt. Kämpa på, så kanske vi får se Dig i Jönköping.
Hälsningar Nisse.

2010-05-28 15:44:51 - Göran Brittsjö, goran.brittsjo@comhem.se

Hej Kusinen, Härligt att höra att det fortsätter gå åt rätt håll. Jag kan hälsa fr Maggan Danielsson som jag talade med över telefon igår. Lycka till med rullstolen och träningen!
/Göran

2010-05-30 22:19:31 - Stig-Olof " Säby " Erixon, s-o.erixon@m23.calypso.net

Hej Peter . Har fått info av Din mor om läget . Visste
inte att Ni hade en hemsida annars hade jag hört av mig tidigare . Gläder mig att Du blir piggare .
Kämpa på även om det ibland känns jobbigt .
******************************************************************************************

Vecka 9. 29 maj - 4 juni

2010-05-29

Peter har under dessa dagar (29maj-2juni) gjort stora framsteg. Han har nu blivit av med syrgasen också, han är ute och går med hjälp av rullator samt börjat gå i trappor - som är jättejobbigt!

 Peter kommer i morgon efter lunch att flytta till Jönköping där han får rehabilitering. Han har fått sin mobil, så skicka gärna ett sms, han kanske inte svarar på alla så ni vet! Det går även bra att hälsa på honom där, men skicka gärna och fråga honom dagen innan!

Peter kommer säkert att vara hemma till midsommar!!!!! Det längtar vi till!

 Så nu kommer jag inte att skriva så mycket mer här, jag kommer skriva när vi vet när han kommer hem.

 

 Jag vill TACKA alla ni som "berömt" mig för denna s k dagbok och alla ni som skrivit en hälsning till pappa, jag hoppas att han kommer att bli lika glad över dem som vi blev!

 Jag älskar dig pappa och jag är så j*vla glad att du klarade dig!

 

 TACK!

Antal kommentarer: 11

2010-05-31 10:34:15

Hej Peter !
Skönt att läsa att du är på bättringsvägen, vi följer utvecklingen på denna websidan, vilket är perfekt - bra jobbat Nina!
Thomas & Annika

2010-06-02 20:01:22 - Lena, lenawestin@live.se

Hej Peter
Vi instämmer med Nina med 100% skönt att det gott så här bra många kramar din syster med familj:)(heart)(flower)

2010-06-06 10:47:31 - Peter

Hej! Äntligen fått tillgång till dator.
Vill tacka för alla fina hälsningar, det var både värmande och rörande och läsa dom. Ar nu på rehab i Jönköping där jag i första hand lär mig gå utan redskap. Onsdag ska jag till Eksjö och prova ut en höraapparat,hoppas bara att det funkar.
Ännu ett stort tack för hälsningarna och till min dotter som gjort denna sida möjlig.
Hälsningar Peter

2010-06-07 19:47:10 - Berra o Uffe, Gothenburg, ulf.berg-andre@comhem.se

Hej Peter.
Läste på SWC-hemsida om din situation. Mycket roligt att det avlöpt såpass bra. Nu behöver du väl mycket vila och vara med familjen, njut!!!!
Det var länge sedan vi sågs på Öa, men det finns planer på att ta upp det igen, så då kanske vi ses.
Hälsa Familjen och H-D gött, Berra och Uffe.

2010-06-08 06:29:33 - SWC / Janne Ekelund, janne.ekelund@telia.com

Hej Peter. Detta kom som en total överraskning. Har läst din historia och det går inte att föreställa sig vad Du gått igenom. Det är glädjande att Du är på G...och att jag och dina övriga kompisar i SWC kan träffas, förhoppningsvis innom kort.
HåDe
Janne

2010-06-08 09:06:48 - MATZZO, MATS.HEAB@TELIA.COM

Hej Peter!
Man blir totalt chockad när man läser om dej, vart kommer allt skit ifrån, jag håller alla tummar att allt går väl för dej.
Det är lite skrämmande så lite man vet om alla kompisar
som varit med runt bordet nere i bikers corner för det är ju många som passerat genom åren.
Men som sagt lycka til jag kommer att föja denna sida med stort intresse.
massor av kramar(inlove)

2010-06-09 17:31:02 - Peter

Hej!
Personalen här på Rehab tycker nu att jag går tillräckligt bra utan hjälpmedel och även klarar trappor utan större bekymmer att jag ska få permis till helgen.Kommer att kännas skönt att komma hem till gården efter ca 9 v på olika sjukhus ( 3v Iva Eksjö- 2v Ecmo stockholm - 11dar Iva Linköping- 2v Eksjö- 1v Rehab). Hörselundersökningen blev flyttad hit till Jkp på fredag, så jag hoppas att även får hörapparaten då.
Hälsningar Peter

2010-06-09 20:33:25 - Jenny, jennywestin@hotmail.com

Hej Morbror!
Glad att allt har gått så bra och att du kör hårt med träningen! Du kommer snart vara den mest vältränade i familjen Brittsjö/Westin ;) Hoppas det löser sig med hörapparaten nu. Njut av din permis i helgen!!
Jenny o Tom

2010-06-10 10:44:41 - Margaretha G, maggan.kenneth@telia.com

Hej Peter Jättekul att du fått tillgång till dator Lycka till med permission och hörselundersökningen.Det va kul att få se dig så pigg.Kram Maggan o Kenneth.

2010-06-10 18:33:31 - Eva & Hasse, eva@ibag.se

Hej Peter, kul att allt har gått så här bra med dig och att du har piggat på dig. Hoppas du får en skön permission hemma med djuren å alla dofter som finns ute i naturen. Ha det så jätte bra. Hälsa familjen. Vi syns å hörs. Kramar Eva å Hasse. (backyard bikers).:)(heart)8-)

2010-06-11 05:57:33 - Lars-Erik Nilsson, larsnils786@hotmail.com

Välkommen hemm Peter tänk vad härligt att du kom tillbaka till livet.Önskar dej en riktigt trevlig Sommar med familjen och att du oatt du blir så pigg att du orkar med oss på jobbet.Vi längtar efter våran Peter.Mvh: Lasse (flower)(flower)(flower)
*********************************************************************'

Peter v.44

2010-11-04

Har nu varit igång och arbetstränat i ca 5 veckor,det har fungerat bra och jag kan vara på mitt tidigare jobb. Arbetstränar 10 t/v tillsvidare men blir nog snart ökning. Går även på rehabträning 2 ggr i veckan. Har varit hos öronläkaren i Lkp angående en elektrod som skulle opereras in i innerörat,men han ansåg att den inte skulle förbättra min hörsel mot hörapparaten. Har även varit på besök hos IVA i Eksjö där vi gick igenom min vistelse där med läkare och sjuksköterskor,fick även se det rum där jag låginlagd.

Antal kommentarer: 1

2010-11-05 21:11:20 - Biggan

Hej!
Vi känner inte alls varann utan jag råkade klicka på en stall-länk och hamnade här. Vilken fruktansvärd sjukdom, men så fantastiskt att du har överlevt! Tack för att jag fått läsa. Önskar dig all lycka i framtiden! (flower)
********************************************************

Peter v.12

2011-03-22

Tiden går fort, har nu varit i gång och arbetat 50% i nästan 3 månader. Går hyfsat bra,vissa dagar lite tröttare.

Har lämnat sjukgymnasten på vårdcentrumet och tränar på egen hand hos Kjells träningscentrum. Går dit 3ggr/v

till att börja med. Har varit och tagit lite prover ang ledbesvären men ännu inte hört något. Nu börjar mina träningspass

här på gården också(om jag orkar),ska sätta upp några nya staket till hagarna och mitt arbete med att förbereda till museet fortgår

lite sakta.

Antal kommentarer: 0

*****************************************************''

Första turen

2011-04-30

Efter några dagars kickande fick jag äntligen igång min Harley i påskhelgen. Den var verkligen seg,men hade inte varit igång på nästan 2år

pga min sjukdom,så det var en skön känsla att orka få igång den igen. Idag var jag ute på första turen,den gick till besiktningen,där var det inga problem

förutom att den jävlades lite när jag skulle starta den, men den trevliga personalen hjälpte till att kicka igång den. Jag kunde sedan åka därifrån med blankt papper.

Antal kommentarer: 2

2011-07-30 13:04:53 - Bettan

Hej Peter!
Jag googlade efter ett linneskåp, hittade en länk till er loge. Då jag själv har hästar och karln en motorcykel så bläddrade jag runt här en stund och fastnade framför din sjukdagbok...
Vilken jävla resa!! Jag torkar tårarna hela tiden och jag måste nog snyta mig nu också :))
Beklagar din eländiga sjukdom och de nedsättningar den medfört, men jag säger grattis till ditt nya liv och önskar dig all välgång framöver för dig och dina kära!
Krama om dom från mig och be dom krama dig tillbaka!!
Sköt om er! /Bettan

2011-11-17 13:01:57 - Peter

Tack så mycket Bettan
*****************************************************'

V 32

2011-08-12

Var i veckan i Eksjö på läkarundersökning och lungtest, lungtestet visade samma resultat som för 6 månader sedan, knappt 60% kapacitet. Så det verkar nu som jag får leva med det.idag , är sjukskriven  25% sedan i mitten av juni,

Antal kommentarer: 0

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)